Over ons

Even voorstellen:

DSC02664
Ingmar (L) en Piet (R)

Wij zijn Ingmar Nijholt en Piet Dekker, zowel vrienden als collega’s in de verstandelijk gehandicapten zorg. Tijdens één van onze vele gesprekken ontdekten we een gedeelde wens: Een keer zelf bierbrouwen.

In februari 2014 zijn we begonnen en kwamen we er d.m.v. blik brouwen snel achter hoe leuk thuis brouwen kon zijn.

Door ons eigen enthousiasme, maar ook door het enthousiasme van familie en vrienden, besloten we in oktober 2014 dat we toe waren aan de volgende stap. We kochten onze eigen 25 liter brouwketel, diverse mouten, hoppen, gisten en overige benodigdheden en gingen aan de slag als vol mout brouwers.

DSC02661
Eerste brouwketel
DSC01374
Gist proces

 

Hierdoor werden we nog enthousiaster en de reacties op onze bieren waren geweldig, ondanks dat we nog veel moesten leren.

Omdat onze ambitie verder gaat dan alleen hobby brouwen, hebben we in augustus 2015 besloten om ons in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit betekende dat we de overstap maakte van thuis brouwen naar professioneel brouwen.

Keuvel Bierbrouwerij:

De naam Keuvel bierbrouwerij is ontstaan op dezelfde dag dat we het idee kregen om een keer zelf te gaan brouwen. Keuvel is de bijnaam van Ingmar (2011 was hij prins Keuvel van de carnavalsvereniging in Blokker) en keuvelen is iets wat bij ons past.

Keuvelen betekent: met of onder elkaar babbelen, gemoedelijk praten, gezellig praten zonder al te veel diepgang (over onbelangrijke dingen).

Doelstelling:

Onze doelstelling is het ontwikkelen en brouwen van verschillende biersoorten. Tijdens het brouwen zullen we proberen om zoveel mogelijk gebruik te maken van streekgebonden producten uit West-Friesland.

Zo zijn wij o.a. bezig met het zelf verbouwen van drie hop soorten om gebruik te kunnen maken van hop van West-Friese bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *